Pressing al periodista

L’assemblea de les CUP de diumenge a Manresa demostra que el pressing no l’aguanta ni el president Artur Mas, ni les CUP, ni cap de les formacions o els actors de la política. L’aguanten els periodistes i reporters de base. Crec que massa sovint el periodista és l’ase de tots els cops i els cupaires diumenge, igual que tots els altres partits de l’arc parlamentari en altres ocasions, van rebre amb una forta xiulada els soferts periodistes que havien aguantat fora del pavelló les deliberacions del partit. Per això els paguen, no? Sí, però com i quan els paguen. El partit que defensa les classes populars no ha de confondre els mitjans de comunicació amb el periodista que cobreix una informació que ha patit, pateix i patirà una crisi estructural que se suma a una altra crisi pitjor, la sectorial.

Els mitjans es troben en plena reestructuració i això afecta sempre al més feble de la cadena. Molts periodistes cobren entre 700 i 900 euros al mes i fan més hores que un rellotge. La xiulada i el menyspreu que molts partits fan als informadors és sabut que van dirigits contra els mitjans que representen, contra alguns propietaris i, sobretot, cap a alguns equips directius. Però els que els aguanten in situ són els informadors que es desplacen als indrets on hi ha la notícia. Pensem-hi!

Foto extreta de la web del diari Regió 7. Autor: Salvador Redó

Per altra part, el pressing també el tindrem durant la campanya de les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del dia 20 de desembre. I és que novament tornarem a veure com es degrada l’ofici amb els maleïts Blocs Electorals. El periodista que treballa en mitjans públics haurà d’aparcar durant quinze dies la seva professió per convertir-se en una mena d’empaquetador d’informacions conforme a uns resultats de fa quatre anys que tothom sap que no es repetiran. Queda clar que el pressing pot ser a la política o al periodisme, però sempre s’aguanta millor si econòmica, social i professionament tens un coixí que t’aguanta.

A %d bloguers els agrada això: